Жовква обговорив з главою Представництва НАТО посилення взаємодії України й Альянсу

Жовква обговорив з главою Представництва НАТО посилення взаємодії України й Альянсу

Фото
Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква провів зустріч із главою Представництва НАТО в Україні Карен МакТір.

Про це повідомляє ОП, передає Укрінформ.

Ігор Жовква обговорив з Карен МакТір стан реалізації рішень Вільнюського саміту НАТО, спрямованих на посилення взаємодії України з Альянсом та реалізацію євроатлантичних прагнень нашої країни.

У цьому контексті було відзначено позитивні результати візиту генерального секретаря Альянсу Єнса Столтенберга в Україну 28 вересня, а також першого засідання Ради Україна – НАТО на рівні міністрів оборони у Брюсселі 11 жовтня.

«Сторони обговорили досягнутий прогрес у спільній роботі з підготовки проєкту адаптованої Річної національної програми та подальші кроки з метою початку імплементації цього ключового документа в межах процесу досягнення повної взаємосумісності та підготовки до майбутнього членства України в Альянсі», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Голова Представництва НАТО в Україні відвідала Київщину

Крім того, Ігор Жовква та Карен МакТір обговорили реалізацію рішення Альянсу щодо розвитку Комплексного пакета допомоги НАТО для України, у межах якого надається нелетальна військова допомога, і нову багаторічну Програму допомоги для розвитку сектору безпеки та оборони нашої держави.

Як повідомлялося, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що війна на Близькому Сході не повинна послабити підтримку України та наголосив на необхідності надати більше зброї нашій країні для боротьби з Росією.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-