Україна в ОБСЄ: Єдність міжнародної спільноти є ключем для досягнення миру

Україна в ОБСЄ: Єдність міжнародної спільноти є ключем для досягнення миру

Укрінформ
Єдність міжнародної спільноти є ключовим елементом у досягненні миру та подоланні російської агресії, яка підриває основи міжнародного порядку.

На цьому наголосив перший секретар постійного представництва України при міжнародних організаціях у Відні Данило Кубай на засіданні Форуму з безпекового співробітництва ОБСЄ, передає кореспондент Укрінформу.

Дипломат нагадав, що 28 жовтня на Мальті відбувся третій раунд консультацій щодо Формули миру Президента Зеленського за участю 66 країн. За його словами, ця зустріч засвідчила, що мирна ініціатива Президента України стала глобальною і "сприймається міжнародним співтовариством як чітка візія для відновлення миру".

"Єдність усіх відповідальних членів міжнародної спільноти залишається ключовим елементом у досягненні миру та перемозі над агресією, яка продовжує підривати самі основи міжнародного порядку", - наголосив Кубай.

Він вказав на те, що зусилля Росії зосереджені не на пошуку шляхів припинення війни, а на веденні війни на виснаження.

"Президент, російська політична і військова еліта та громадяни РФ щиро сподіваються, що довгострокова війна призведе до краху української державності та досягнення мети, поставленої російським керівництвом, – розширення Росії до кордонів СРСР у 1991 році", - заявив він.

За словами дипломата, Росія продовжує зосереджуватися на захопленні всього Донбасу, однак єдиним результатом російської армії є збільшення її втрат.

Читайте також: Мецола: Ми не дамо Путіну почуватися комфортно й руйнувати безпеку Європи

"Російське військове керівництво продовжує посилати на поле бою все нові і нові війська, як гарматне м'ясо. Лише під час спроб захопити місто Авдіївку російські війська зазнали найбільших втрат у 2023 році, втративши понад 4 тис. солдатів", – сказав Кубай.

Як повідомлялося, 28-29 жовтня на Мальті відбувся третій мирний саміт щодо України з лідерами країн Глобального Півдня на рівні радників із зовнішньої політики та національної безпеки. Під час міжнародних консультацій було обговорено, зокрема, проведення Глобального саміту миру на рівні глав держав та урядів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-