Кориневич: На конференції у Парижі обговорили забезпечення відповідальності за злочин агресії

Кориневич: На конференції у Парижі обговорили забезпечення відповідальності за злочин агресії

Укрінформ
В рамках щорічної конференції International Bar Association в Парижі учасники обговорили посилення міжнародного права та забезпечення відповідальності за вчинення злочину агресії.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив посол з особливих доручень МЗС Антон Кориневич.

«В рамках щорічної конференції International Bar Association в Парижі сьогодні відбулася панельна дискусія «Захист та відновлення глобального верховенства права: уроки, винесені з агресивної війни Росії проти України». Спікери говорили про те, яким чином посилити сучасне міжнародне право і що у ньому необхідно змінити для того, щоб воно відповідало вимогам сучасного світу», - зазначив Кориневич.

Читайте також: Спецтрибунал каратиме не Росію, а окремих її громадян - Кориневич

За його словами, напрям відповідальності за порушення міжнародного права є тим, де це посилення має відбутися. На прикладі роботи України щодо забезпечення відповідальності за вчинення злочину агресії та створення компенсаційного механізму можна побачити, яким чином закриття цих двох прогалин у системі міжнародно-правової відповідальності і у випадку збройної агресії РФ проти України, і у ширшому контексті має бути важливим посиленням сучасного міжнародного правопорядку, підкреслив Кориневич.

Як повідомляв Укрінформ, 15 жовтня на міжнародній конференції "Крим глобальний. Розуміння України через Південь" Кориневич закликав держави з усіх континентів до співпраці з коаліцією (Core Group) зі створення спецтрибуналу щодо злочину агресії Росії проти України, оскільки це буде важливим сигналом для диктаторів у всьому світі.

Фото: Антон Кориневич, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-