Єрмак на Мальті розпочав консультації з Нідерландами щодо угоди про безпекові гарантії

Єрмак на Мальті розпочав консультації з Нідерландами щодо угоди про безпекові гарантії

Фото
Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак на полях третьої зустрічі радників з питань нацбезпеки та зовнішньої політики на Мальті розпочав консультації з Нідерландами щодо укладення угоди про безпекові гарантії.

Про це повідомила пресслужба Офісу Президента, передає Укрінформ.

“За дорученням Президента України Володимира Зеленського керівник Офісу глави держави Андрій Єрмак на полях третьої зустрічі радників із національної безпеки та зовнішньої політики на Мальті розпочав консультації з Нідерландами щодо укладення двосторонньої угоди про безпекові гарантії відповідно до Спільної декларації про підтримку України”, - йдеться в повідомленні.

В ОП зауважили, що Нідерланди стали шостою державою після США, Великої Британії, Канади, Японії, Франції та першою з країн, що не входять до G7, із якою Україна почала відповідні двосторонні переговори.

«Символічно, що ми почали безпекові консультації з Нідерландами саме під час третьої зустрічі радників із нацбезпеки щодо реалізації Української формули миру, адже одним з елементів Формули є недопущення ескалації війни та повторення агресії. Нідерланди – надійний партнер України в наближенні нашої спільної перемоги», – наголосив керівник ОП.

Консультації з Нідерландами стосувалися співпраці у військовій сфері, питання економічної відбудови України, спільних зусиль щодо притягнення російського агресора до відповідальності, а також санкційного тиску та використання конфіскованих активів.

Сторони узгодили план подальших дій на найближчу перспективу щодо підготовки до укладення двосторонньої угоди про безпекові гарантії.

Читайте також: Прем’єр Нідерландів: Якщо Путін досягне успіху, то не зупиниться на Україні

До української переговорної групи також увійшли заступник керівника ОП Ігор Жовква, заступник міністра закордонних справ Микола Точицький і радники керівника ОП Олександр Бевз і Дарія Зарівна.

Крім того, Єрмак під час спілкування з радником Прем’єр-міністра Нідерландів із питань зовнішньої політики та оборони Джеффрі ван Левеном подякував за нещодавній візит глави нідерландського уряду Марка Рютте в Одесу.

Співрозмовники порушили питання створення виробництва продукції оборонного призначення в Україні. Окрему увагу під час зустрічі було приділено подальшій підтримці з боку Нідерландів на шляху інтеграції України до ЄС і НАТО.

Сторони також наголосили на важливості продовження санкційного тиску на Росію та спільної протидії російській дезінформації та пропаганді.

Як повідомлялося, на Мальті проходить третій мирний саміт щодо України з лідерами країн Глобального Півдня на рівні радників із зовнішньої політики та національної безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-