Ситуація на Близькому Сході не має відволікати увагу Євросоюзу від України - Мецола

Ситуація на Близькому Сході не має відволікати увагу Євросоюзу від України - Мецола

Укрінформ
Терористична атака на Ізраїль та важка гуманітарна ситуація в Газі не мають відволікати увагу ЄС від України та надання їй допомоги для боротьбі проти російської агресії.

Про це перед початком Європейської ради заявила президент Європейського парламенту Роберта Мецола, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це (криза на Близькому Сході – ред.) не має відволікати нашу увагу від України, - а саме це хотів би бачити Путін. Ми маємо продовжувати допомагати Україні – військовим шляхом та фінансово. Це те, що ми маємо продовжувати робити у контексті реформ нашого багаторічного бюджету та створення Українського фонду, за який ми голосували в Європейському парламенті минулого тижня», - наголосила Мецола.

Вона зауважила, що нинішня зустріч відбувається на тлі війни та політичної нестабільності, коли єдність та згуртованість дій Європейського Союзу зазнають випробувань більше, ніж будь-коли.

«Позиція Європейського парламенту, яку я представлю лідерам, дуже чітка. Перш за все, ХАМАС має бути зупинений. Має бути безумовне звільнення всіх заручників та водночас, що не є взаємовиключним, ми маємо забезпечити доставку гуманітарної допомоги, щоб полегшити наслідки для цивільного населення Гази. Саме тому минулого тижня Європарламент у резолюції закликав до «гуманітарної паузи», – сказала президент ЄП.

За її словами, перегляд багаторічного бюджету ЄС спричинений необхідністю адаптувати його до нових реалій.

«Ми маємо допомогти у вирішенні проблеми міграції, у подоланні наслідків стихійного лиха, а також сфокусуватися на інших напрямках політики, чого від нас очікують наші громадяни... Пакт з урегулювання міграції, притулку й безпеки на столі. Ми також маємо приділити більше уваги поверненню (мігрантів – ред. ) та усунути прогалини. У нас немає вибору, ми будемо шукати відповідні рішення», – додала Мецола.

Читайте також: Україна отримала від ЄС дев’ятий транш макрофінансової допомоги - €1,5 мільярда

Як повідомлялося, у Брюсселі розпочинається дводенне засідання Європейської ради, під час якого глави держав та урядів країн ЄС розглянуть найважливіші питання зовнішньої політики та пропозиції Єврокомісії з перегляду багаторічного бюджету ЄС на 2024-2027 роки. Він, зокрема, передбачає створення спеціального фонду в обсязі 50 мільярдів євро на наступні чотири роки для надання Україні негайної фінансової допомоги, а також для підтримки проєктів відбудови.

Вибори до Європейського парламенту пройдуть 6-9 червня 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-