Парламент Уельсу визнав Голодомор геноцидом українського народу

Парламент Уельсу визнав Голодомор геноцидом українського народу

Укрінформ
Парламент Уельсу ( Senedd Cymru) 25 жовтня ухвалив заяву, якою Голодомор 1932-33 рр. в Україні визнається геноцидом українського народу.

Про це в соцмережі Х повідомило Посольство України у Великій Британії, передає Укрінформ.

«Ми вдячні Senedd за визнання Голодомору 1932-1933 років в Україні геноцидом, вчиненим проти українців. Це важлива віха у відновленні історичної справедливості та підвищенні обізнаності про мільйони невинних жертв», - йдеться у повідомленні.

На сайті парламенту Уельсу зазначається, що Senedd вважає, що Голодомор був заздалегідь спланованим злочином, вчиненим і очолюваним Сталіним та радянським урядом проти народу України, розглядає Голодомор як акт геноциду і продовжує підтримувати народ України, який протистоїть незаконній війні, розв'язаній Путіним.

Читайте також: Зеленський подякував ПАРЄ за визнання Голодомору геноцидом українського народу

Парламент також згадав про роль валлійського журналіста Гарета Джонса у приверненні уваги світової спільноти до жорстокості Голодомору.

Як повідомляв Укрінформ, уже 28 держав визнали Голодомор геноцидом українського народу на державному рівні, ще в чотирьох країнах ухвалені рішення однією з палат парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-