Чехія орієнтуватиметься на рішення ЄС щодо заморожених активів Росії - спікерка парламенту

Чехія орієнтуватиметься на рішення ЄС щодо заморожених активів Росії - спікерка парламенту

Укрінформ
Чехія орієнтуватиметься на спільне юридичне рішення Європейського Союзу щодо використання заморожених активів РФ для підтримки України.

Про це заявила спікерка Палати представників Чеської Республіки Маркета Пекарова Адамова на пресконференції за підсумками Другого парламентського саміту Міжнародної Кримської платформи у Празі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я вважаю, що важливо зачекати на спільне рішення (ЄС щодо використання заморожених активів РФ для підтримки України – ред.) і якнайшвидше досягти цього спільного рішення, тому що це дуже великі маєтки, дуже великі активи, які можна було б використати для відбудови України», - сказала Пекарова Адамова.

Вона додала, що Чехія готова висувати власні пропозиції з приводу використання заморожених російських активів.

«Але я все ж таки думаю, що спільне «українське» рішення – це добра річ, і було б краще дотримуватися його. Це є запорукою, що наша ініціатива не залишиться без реакції», - зазначила спікерка Палати представників Чехії.

Читайте також: Голова Сенату Чехії про «втому від війни»: Залишити українців без підтримки - зрадити самих себе

Як повідомлялося, Другий парламентський саміт Міжнародної Кримської платформи відбувся у вівторок у Празі.

Парламентський вимір має на меті підвищити обізнаність світових лідерів і широкої громадськості про незаконну російську окупацію Криму, її негативний вплив на права людини місцевого населення, безпеку в Чорноморському регіоні, глобальну продовольчу безпеку і, нарешті, не в останню чергу, на заснованому на правилах світовому порядку.

Перший парламентський саміт пройшов минулого року в хорватському Загребі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-