Зеленський закликав «відкрити шлях» до звільнення заручників на Близькому Сході

Зеленський закликав «відкрити шлях» до звільнення заручників на Близькому Сході

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський вважає за необхідне знайти шлях до звільнення заручників, щоб припинити спалах жорстокості на Близькому Сході.

Таку думку він висловив під час онлайн-виступу на другому парламентському саміті Міжнародної кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми всі разом маємо дбати, щоб у світі не вибухали нові кризи, зокрема продовольчі, енергетичні, міграційні, і щоб наявні протистояння не ширилися тими чи іншими регіонами. З цього погляду великий ризик становить спалах жорстокості на Близькому Сході. Усі бачать, які сили можуть бути охоплені таким спалахом. І всі бачать, що цього варто уникати. Можна уникнути!», - сказав глава Української держави.

Він закликав учасників саміту підтримувати відповідні зусилля всіх лідерів заради збереження життів цивільних, де би вони не жили, та стабілізації всього регіону. «Без стабільності там буде складніше досягти збереження миру в Європі. Щоб закрити шлях до руїн на Близькому Сході, треба все ж таки відкрити шлях до звільнення заручників», - наголосив Президент України.

Читайте також: МЗС: в Ізраїлі загинули 19 українців, у секторі Гази - троє

Як повідомляв Укрінформ, міжнародний речник Армії оборони Ізраїлю, підполковник Джонатан Конрікус заявив, що війна між Ізраїлем і палестинським ісламістським угрупованням ХАМАС закінчиться, якщо ХАМАС вийде зі своїх укриттів, поверне 212 ізраїльських заручників і «беззастережно здасться».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-