Воєнна зима, експорт зерна і Близький Схід: Зеленський поговорив із Генсеком ООН

Воєнна зима, експорт зерна і Близький Схід: Зеленський поговорив із Генсеком ООН

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський провів розмову з Генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем, подякував командії ООН за план підготовки до зимового сезону на $435 млн, обговорили "зерновий коридор" і події на Близькому Сході.

Про це глава держави розповів у соцмережі Х (колишній Твіттер), передає Укрінформ.

"Провів телефонну розмову з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем. Дякую за роботу команди ООН в Україні з гуманітарного реагування, зокрема за план підготовки до зимового сезону на $435 млн", - написав Президент.

Він підкреслив, що активна участь ООН в імплементації Формули миру та готовність направити представника Організації на наступну зустріч дипломатичних і безпекових радників дуже важливі для України.

Читайте також: Гутерреш закликав Ізраїль запобігти гуманітарній катастрофі у секторі Гази

"Після зустрічі радників у Джидді також важливо, щоб наступний захід був не менш успішним і дав конкретні результати. Для цього потрібно зберігати підтримку країн Глобального Півдня. У цьому Україна дуже розраховує на ООН", - наголосив Зеленський.

Він також поділився з Гутеррешем особливостями функціонування альтернативного «зернового коридору» через Чорне море та інформацією щодо продовження ініціативи Grain from Ukraine, докладно обговорили ситуацію на Близькому Сході та необхідні гуманітарні зусилля для допомоги цивільному населенню.

Читайте також: На Радбезі ООН нагадали Росії про жертви серед цивільного населення України

Як повідомляв Укрінформ, проведення другого саміту української гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine («Зерно з України») під егідою Президента Володимира Зеленського заплановане на кінець листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-