Премʼєр Румунії анонсував візит міністрів свого уряду до України

Премʼєр Румунії анонсував візит міністрів свого уряду до України

Укрінформ
Найближчим часом Україну відвідають міністри румунського уряду, щоби підписати двосторонні документи для посилення співпраці.

Про це заявив премʼєр-міністр Румунії Марчел Чолаку на спільному з українським колегою Денисом Шмигалем брифінгу в Києві, передає Укрінформ.

“Румунія надалі підтримуватиме Україну політично і практично до остаточної перемоги і повного відновлення територіальної цілісності. Водночас Румунія буде поруч з Україною в процесі її відбудови, а також європейської і євроатлантичної інтеграції”, – сказав очільник уряду.

Чолаку підкреслив, що таким чином Румунія підтримує незалежну, суверенну, демократичну, вільну та квітучу Україну, що відповідає інтересам Румунії.

“Більше того найближчим часом інші міністри румунського уряду приїдуть до Києва, аби підписати інші двосторонні документи, які посилюватимуть нашу співпрацю”, – поінформував премʼєр-міністр.

Читайте також: Румунія затвердила нові умови імпорту українського зерна

Крім того, Чолаку засудив удари Росії по цивільній, критичній інфраструктурі України та подякував Денису Шмигалю за відкритість у питанні невизнання молдавської мови.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль оголосив, що на спільному засіданні урядів України та Румунії підписано сім документів, серед яких щодо розширення експортної спроможності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-