Єрмак і глава МЗС Мальти обговорили поглиблення взаємодії України з Глобальним Півднем

Єрмак і глава МЗС Мальти обговорили поглиблення взаємодії України з Глобальним Півднем

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак телефоном обговорив з міністром закордонних справ Республіки Мальта Ієном Боргом необхідність створення ефективної платформи для поглиблення діалогу України з державами Глобального Півдня.

Про це повідомила пресслужба ОП, передає Укрінформ.

Очільник ОП поінформував міністра про поточну безпекову ситуацію та підготовку України до зимового періоду, зокрема про необхідність посилення захисту об’єктів енергетичної інфраструктури від російських атак.

Також Єрмак повідомив про підготовку до проведення найближчим часом третьої зустрічі щодо імплементації української Формули миру й організації Глобального саміту миру, яка відбудеться на рівні радників із національної безпеки та дипломатичних радників.

Керівник ОП відзначив участь глави дипломатичного представництва Мальти в регулярних тематичних зустрічах на рівні послів, присвячених окремим пунктам Формули.

Читайте також: Українську Формулу миру підтримують все більше країн Латинської Америки, Африки та Азії - Жовква

У ході розмови він також обговорив із Боргом важливість співпраці в контексті розширення кола країн, які підтримують Формулу миру, шляхом залучення держав Глобального Півдня.

«Мальта як непостійний член Ради Безпеки ООН зосереджується на тих питаннях, які є складовою Формули миру: безпеці, стійкості та солідарності. Нам також необхідно розробити ефективну платформу для поглиблення діалогу з країнами Глобального Півдня, і роль Мальти дуже важлива для нас», – наголосив Єрмак.

Читайте також: Кориневич закликав Глобальний Південь долучатися до коаліції зі створення спецтрибуналу для РФ

Сторони домовилися продовжити діалог і посилити координацію з порушених під час розмови питань.

Як повідомляв Укрінформ, попри конституційну нейтральність, Мальта закликала Росію вивести з України свої війська.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-