Українську Формулу миру підтримують все більше країн Латинської Америки, Африки та Азії - Жовква

Українську Формулу миру підтримують все більше країн Латинської Америки, Африки та Азії - Жовква

Укрінформ
Все більше країн Латинської Америки, Африки та Азії долучаються до реалізації Формули миру та інших міжнародних ініціатив України.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

Зокрема, він поінформував, що сьогодні як key-note спікер виступив на конференції Crimea Global: Understanding Ukraine through the South, організованій за підтримки Офісу Кримської Платформи.

За його словами, на заході, який обʼєднав десятки провідних експертів країн Глобального Півдня, говорили про бачення Україною миру - “справедливого миру, настання якого може забезпечити лише Формула миру, запропонована Президентом України”. 

Читайте також: Наступна зустріч щодо Формули миру може відбутися у Стамбулі - Bloomberg

Жовква наголосив, що лише українська Формула має бути основою для будь-яких мирних ініціатив, адже війна триває проти України і на нашій території.

“Вже зараз ми бачимо, що все більше країн Глобального Півдня розуміють, що наслідки війни проти України не закінчуються в Україні – вони є глобальними. Продовольча, ядерна, екологічна безпека – це ті пункти Формули, від реалізації яких безпосередньо залежить і життя країн Глобального Півдня. Все більше країн Латинської Америки, Африки та Азії долучаються до реалізації Формули та інших міжнародних ініціатив України”, - повідомив Жовква.

Він відзначив, зокрема, співлідерство Гватемали у пункті 5 Формули миру щодо відновлення територіальної цілісності України в межах кордонів 1991 року.

“Безумовно, це значущий приклад для інших країн регіону. ПАР, одна з лідерів Африканського регіону, - це ще один яскравий приклад того, як позиція країни змінилась вже під час відкритої агресії”, - поінформував заступник керівника ОП.

Читайте також: ЄС обіцяє зібрати широку коаліцію на підтримку української Формули миру

Жовква підкреслив, що внесок Глобального Півдня у процес досягнення миру має надалі зростати, “адже Формула миру - це не лише про Україну, але й ефективний алгоритм для запобігання агресії будь-де в світі”.

“Кожній країні час визначити, на чий вона стороні – агресії та тероризму Росії чи цивілізованого світу та справедливого миру. Сподіваюся, сьогоднішня дискусія дала колегам з Глобального Півдня зробити правильні висновки”, - додав Жовква.

Як повідомляв Укрінформ, третя зустріч на рівні радників з національної безпеки та політичних директорів щодо ключових принципів миру на основі Формули миру Президента України Володимира Зеленського може відбутися у жовтні у Стамбулі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-