Зеленський обговорив із прем’єром Румунії оборонну підтримку України

Зеленський обговорив із прем’єром Румунії оборонну підтримку України

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський та голова уряду Румунії Марчел Чолаку обговорили оборонну підтримку України та посилення двосторонньої співпраці в оборонно-промисловій сфері.

Про це глава держави повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

“Провів зустріч із головою уряду Румунії Марчелом Чолаку. Обговорили оборонну підтримку України та посилення двосторонньої співпраці оборонно-промислових комплексів. Україна та Румунія роблять критичний внесок у глобальну продовольчу безпеку. Важливо, щоб домовленості щодо подвоєння транзиту української агропродукції територією Румунії були реалізовані”, - наголосив Зеленський.

Читайте також: Зеленський зустрівся із головами двох палат румунського парламенту

Він подякував уряду Румунії за вагому практичну допомогу Україні.

У пресслужбі глави держави поінформували, що співрозмовники відзначили критичний внесок України та Румунії у глобальну продовольчу безпеку, зокрема забезпечення транзиту української агропромислової продукції на ринки третіх країн.

Зеленський і Чолаку також відзначили важливість забезпечення прав представників української національної меншини в Румунії та представників румунської національної меншини в Україні, зокрема шляхом розвитку двосторонньої договірно-правової бази з урахуванням міжнародних зобов’язань і стандартів.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 10 жовтня перебуває з офіційним візитом у Румунії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-