Естонія готова відмовитися від субсидій ЄС у разі вступу України - прем'єр

Естонія готова відмовитися від субсидій ЄС у разі вступу України - прем'єр

Укрінформ
Глава уряду Естонії Кая Каллас заявила про те, що її країна готова втратити субсидії з Фонду згуртування ЄC в разі вступу України до блоку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ERR.

"Естонія готова втратити доступ до Фонду згуртування ЄC, якщо це означатиме, що Україна стане державою-членом блоку", – заявила Каллас.

Читайте також: Розширення ЄС стало історією успіху, яку необхідно поширити і на Україну - президент Естонії

Водночас вона припускає, що це станеться не одразу.

Аналіз ЄС засвідчив, що з урахуванням теперішньої бюджетної структури у разі вступу Україна отримає право на майже 186 млрд євро дотацій протягом семи років, що перетворить шість країн блоку, включно з Естонією, з нетто-отримувачів коштів ЄС на нетто-платників до скарбниці ЄС. До цього, за словами Каллас, Естонія готова.

Каллас також закликала інші країни ЄС розпочати роботу над бюджетними реформами, що дозволять Україні вступити до блоку.

Читайте також: Європа багато допомагає Києву і має робити ще більше - прем'єр Естонії

Досі тема наслідків вступу України до ЄС зачіпалася побіжно, додала Каллас, висловивши сподівання на те, що у цьому питанні будуть почуті думки усіх країн-членів, а не лише "великих гравців".

Як повідомляв Укрінформ, ЄС готується розпочати переговори з Україною про її майбутній вступ до блоку, офіційне оголошення очікується у грудні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-