Риторика Трампа сигналізує про відмову Америки від ролі лідера вільного світу - Пенс

Риторика Трампа сигналізує про відмову Америки від ролі лідера вільного світу - Пенс

Укрінформ
Колишній віцепрезидент за президенства Дональда Трампа Майк Пенс вважає, що потенційні кандидати від республіканців – Дональд Трамп, підприємець Вівек Рамасвамі та губернатор Флориди Рон Десантіс – призведуть до відходу США від лідерських позицій у демократичному світі.

Як передає Укрінформ, про це він заявив у неділю в інтерв’ю CNN, коментуючи напад бойовиків ХАМАСу на Ізраїль та російське вторгнення в Україну.

«Я вважаю, тому таке відбувається, що в нас є провідні голоси, як-от Дональд Трамп, Вівек Рамасвамі і Рон ДеСантіс, які сигналізують про відхід Америки від ролі лідера вільного світу, – зазначив він. – Те, що сталося в Україні, було неспровокованим вторгненням Росії. Те, що сталося цими вихідними, було неспровокованим вторгненням ХАМАСу в Ізраїль, і я вважаю, що зараз, як ніколи раніше, дебати всередині Республіканської партії та дебати в Америці стосуються того, чи збираємося ми знову беззастережно стояти як лідер вільного світу, як арсенал демократії».

Читайте також: Конкурент Трампа хоче віддати РФ окуповані землі України та блокувати вступ Києва до НАТО

За словами Пенса, останні події свідчать, що Америка має бути «незамінним лідером вільного світу».

"Якщо я стану президентом Сполучених Штатів, ми вестимемо за собою, спираючись на американську силу", - додав колишній віцепрезидент.

Водночас Пенс гостро розкритикував політику президента Джо Байдена, оскільки вона, за його словами, сприяла розв’язанню нинішніх воєн.

Читайте також: Екскерівник Білого дому розповів про цинізм Трампа та його захоплення диктаторами-вбивцями

«Катастрофічний вивід військ з Афганістану підбадьорив ворогів свободи в усьому світі, і зараз у Східній Європі вирує війна, а те, що президент Джо Байден упродовж останніх двох з половиною років схилявся перед іранськими муллами, скасовуючи санкції, благаючи їх повернутися до іранської ядерної угоди, а потім заплативши 6 млрд доларів викупу за заручників, на мою думку, створило умови для цієї безпрецедентної терористичної атаки ХАМАСу на Ізраїль», – сказав Пенс.

Читайте також: США повернули п'ятьох американців, які кілька років були ув'язнені в Ірані - CNN

Як повідомляв Укрінформ, у серпні багаторічні переговори щодо визволення американських громадян досягли прогресу, й ув’язнені були звільнені з-за ґрат та переведені під домашній арешт. Минулого тижня США оголосили про те, що в межах угоди з Тегераном вони розморозять $6 мільярдів з арештованих рахунків Ірану, які підуть виключно на гуманітарні потреби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-