Війна в Ізраїлі відвертає увагу від російської агресії проти України - Дуда

Війна в Ізраїлі відвертає увагу від російської агресії проти України - Дуда

Укрінформ
Загострення ситуації на Близькому Сході сприяє Росії, оскільки відвертає увагу від російської збройної агресії в Україні.

Про це в ефірі Polsat News заявив президент Польщі Анджей Дуда, передає Укрінформ.

На запитання, чи напад палестинського угруповання ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня впливає на відвертання уваги світової спільноти від війни в України, Дуда відповів ствердно.

“Без сумніву, що так. Безумовно, це сприяє Росії і російській агресії проти України, це відволікає увагу світу”, - підкреслив Дуда.

Президент Польщі додав, що спекуляцій зараз навколо цієї теми є багато і в цьому контексті найбільше згадується Росія та Іран.

У цьому контексті він зауважив, що Польща насамперед повинна дбати про свої інтереси. Найважливішим завданням на сьогодні він назвав збереження життя і здоров’я громадян Польщі, які перебувають у зоні бойових дій, зокрема завдяки їх евакуації повітряним шляхом до Польщі.

Читайте також: Варшава направить військові літаки до Ізраїлю для евакуації поляків

Як повідомлялося, уранці 7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС розпочало атаку на Ізраїль. Бойовики вдерлися в країну, одночасно завдаючи масованого ракетного удару.

Армія Ізраїлю оголосила про початок контртерористичної операції «Залізні мечі» у відповідь на атаку ХАМАС. По всьому Ізраїлю запроваджено надзвичайний стан.

Кількість загиблих в Ізраїлі внаслідок атаки ХАМАС перевищила 600.

Серед загиблих – двоє громадянок України.

Ізраїль офіційно оголосив стан війни, вперше з часів війни Судного дня 1973 року.

США, ЄС, Україна та низка інших держав засудили атаки по Ізраїлю.

Фото: Polsat News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-