Зеленський зустрівся з президенткою Європарламенту

Зеленський зустрівся з президенткою Європарламенту

Фото, відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський на полях ІІІ саміту Європейської політичної спільноти провів зустріч із Президенткою Європейського парламенту Робертою Мецолою.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт глави держави.

«Дякую за резолюції на нашу підтримку. Ви завжди підтримуєте Україну й демонстрували це під час візитів до нашої країни», – сказав Зеленський.

Він подякував за підтримку з боку Європарламенту пропозицій Європейської комісії щодо перегляду багаторічного бюджету ЄС, які, зокрема, передбачають створення Фонду допомоги Україні на суму 50 млрд євро.

Сторони оцінили прогрес нашої держави у виконанні рекомендацій Європейської комісії для початку переговорів про вступ до Євросоюзу. Президент наголосив, що Україна майже завершила цю роботу, і висловив переконання, що наша держава вже цього року зможе розпочати переговори про приєднання до ЄС.

Відео: ОП

Володимир Зеленський і Роберта Мецола обговорили підготовку чергового санкційного пакету щодо Росії та заходи з протидії пропаганді країни-агресора.

Сторони також обговорили оборонні потреби України, можливу роль Європарламенту у збільшенні підтримки з боку тих країн, чиї можливості дають змогу суттєво наростити допомогу Україні.

Читайте також: Зеленський зустрівся з президентом Євроради – розповів про оборонні потреби

Як повідомлялося, раніше Президент у Гранаді (Іспанія) провів зустріч із Президентом Європейської ради Шарлем Мішелем.

Володимир Зеленський перебуває з робочим візитом в Іспанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-