Глава МЗС Словаччини у Києві заявив про повну підтримку суверенітету України

Глава МЗС Словаччини у Києві заявив про повну підтримку суверенітету України

Укрінформ
Міністр закордонних справ Словацької Республіки Мирослав Влаховський висловив повну підтримку суверенітету та територіальній цілісності України, а також її інтеграції до ЄС.

Про це словацький дипломат сказав сьогодні у Києві перед початком виїзного засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це дійсно історичний та символічний момент, коли міністри закордонних справ країн Європейського Союзу зустрічаються в Києві. Ми приїхали сюди, щоб висловити повну підтримку суверенітету та територіальній цілісності України. Ми також прибули сюди, щоб підтримати ваші амбіції щодо інтеграції в ЄС. Цей рік буде дуже важливим для цього: у листопаді відбудеться доповідь Єврокомісії (щодо розширення ЄС – ред.), у грудні лідери наших країн зустрінуться та ухвалюватимуть рішення (щодо початку переговорів з Україною – ред.)», - сказав Влаховський.

Читайте також: Кулеба: Наразі рано казати про вплив виборів у Словаччині на підтримку України

Як повідомлялося, сьогодні у Києві відбувається виїзне засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ під головуванням високого представника ЄС Жозепа Борреля.

На позачергових парламентських виборах у Словаччині, які відбулися 30 вересня, лідирує популістська партія SMER-SD проросійського експрем'єра Роберта Фіцо. Лідер SMER-SD у разі перемоги на виборах планує скасувати військову підтримку України.

Читайте також: Візит Ради міністрів ЄС до Києва є символом підтримки України - Боррель

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба наголосив, що варто дочекатися формування коаліції в Словаччині, щоб робити перші висновки про вплив виборів на підтримку Україну.

Фото: mzv.sk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-