Корнієнко спростував тезу про «тестування переходу до президентської республіки»

Корнієнко спростував тезу про «тестування переходу до президентської республіки»

Відео
Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко спростував тезу про «тестування переходу з парламентсько-президентської до президентської республіки», яку нібито озвучив під час виступу на Форумі «Диригенти змін».

Про це він повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

«Кожен чує те, що хоче чути. Пропоную розібратися із хвилею в інфопросторі щодо нібито моїх слів про «тестування переходу з парламентсько-президентської до президентської республіки» під час виступу на Форумі «Диригенти змін». Про що я говорив у виступі і про що, відповідно, НЕ говорив» , - написав він. 

Корнієнко зазначив, що під час виступу йшлося про «тестування зсуву нашої моделі держуправління в бік більш сильного президента, що пояснюється воєнним станом». Він наголосив, що про президентську державу чи республіку не було сказано жодного слова.

Він також наводив приклади Польщі та Литви, де сильні парламенти, а не США, що, за словами Корнієнка, йому приписують.

«Врешті-решт, говорив про виклик перед суспільством після війни щодо визначення потрібної політичної державної моделі з огляду на майбутні суспільні запити і виклики. Можливо, залишити діючу систему (так, про це я теж говорив) або ж обрати іншу (навіть чисту парламентську) — це буде вибір Парламенту або народу на референдумі», - підкреслив він.

Читайте також: Україна вітає початок дискусії про розширення Євросоюзу і готова до участі в ній - ОП

Водночас Корнієнко доклав повну цитату зі свого виступу, а також відео з форуму (виступ Корнієнка - 00:20:30).

Як повідомлялося, цитату Корнієнка, яка викликала суспільний резонанс, опублікувала в дописі на Фейсбуці депутатка Київради Вікторія Пташник, яка також перебувала на форумі "Диригенти змін".

Фото: Фейсбук Олександра Корнієнка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-