Костін вручив генпрокурору США український орден

Костін вручив генпрокурору США український орден

Укрінформ
Генеральний прокурор України Андрій Костін вручив генеральному прокурору США Мерріку Гарланду державні нагороди від Президента Володимира Зеленського.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

В ході візиту до США Костін вручив Гарланду Орден князя Ярослава Мудрого ІІ ступеня від імені Президента України, а також ордени "За заслуги" III ступеня Ілаю Розенбауму, який очолює Групу з розслідування воєнних злочинів, і заступнику помічника генпрокурора США Брюсу Шварцу.

Костін запевнив, що український народ, Президент та уряд України високо цінують незмінну підтримку Гарланда і команди Міністерства юстиції США на шляху до відновлення справедливості.

Учасники зустрічі обговорили деталі співпраці, нові потенційні напрями та взаємодію у пріоритетних провадженнях.

"Ми вдячні за організацію Мінʼюстиції США навчальних програм для українських прокурорів та експертів, зокрема щодо документування воєнних злочинів проти довкілля та впровадження сучасних людиноцентричних підходів у роботі з постраждалими та свідками", - наголосив Костін.

Гарланд, своєю чергою, запевнив у підтримці: "Міністерство юстиції США та український Офіс генерального прокурора єдині у своїй рішучості, що російські винуватці агресії, воєнних злочинів та злочинів проти людяності, вчинених в Україні, не уникнуть відповідальності".

Костін підкреслив, що ще однією нагальною проблемою на порядку денному є звільнення українських цивільних, яких незаконно утримує Росія.

"Попри масштаб цих злочинів, вони досі залишалися фактично поза увагою світової спільноти. Наша мета — привернути увагу до цих фактів та ініціювати спільні кроки аби визволити та повернути цих людей. Ми були б дуже вдячні Міністерству юстиції США за підтримку цих зусиль", - сказав він.

Обидва генпрокурори зазначили, що рішуче налаштовані продовжувати спільну роботу заради відновлення справедливості для України та всього вільного світу, ідеться в повідомленні.

Читайте також: Костін у США зустрівся з курсантами та інструкторами військової академії Вест-Пойнт

Як повідомляв Укрінформ, Президент Зеленський разом з дружиною 18-21 вересня перебував з візитом у США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-