Веніславький сказав, коли Рада планує призначити керівника Комітету з питань свободи слова

Веніславький сказав, коли Рада планує призначити керівника Комітету з питань свободи слова

Укрінформ
Питання щодо керівництва Комітету Верховної Ради з питань свободи слова буде вирішено на одному з наступних пленарних засідань парламенту.

Про це повідомив член Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки, представник Президента у ВР Федір Веніславський під час брифінгу у Медіацентрі «Україна-Укрінформ».

«У зв'язку з тим, що Шуфрича, голову Комітету ВР з питань свободи слова, було затримано і обрано запобіжний захід, парламент розглянув проєкт постанови про відкликання його з посади голови цього комітету», - зазначив він.

Веніславський зауважив, що на сьогодні повноваження голови комітету виконує заступник голови комітету Євген Брагар.

За словами політика, найближчим часом буде проведено ряд консультацій на рівні парламенту, «визначимося з тим, хто буде мати право, чи хто буде номінований на посаду керівника цього комітету».

«Цей процес вже запущено, поки комітет працює в тому складі, в якому він працював, з урахуванням реалій, але я думаю, що питання керівництва будуть вирішені на одному з наступних засідань Верховної Ради», - зазначив він.

Читайте також: Рада підтримала пропозиції Зеленського до закону про е-декларування

Як повідомляв Укрінформ, 15 вересня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід голові Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Нестору Шуфричу, якому повідомили про підозру у державній зраді, – тримання під вартою до 13 листопада включно.

20 вересня Верховна Рада відкликала Шуфрича з посади голови Комітету ВР з питань свободи слова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-