Україна доводить відсутність корупції навколо допомоги Заходу прогресом на полі бою – генсек НАТО

Україна доводить відсутність корупції навколо допомоги Заходу прогресом на полі бою – генсек НАТО

Укрінформ
Найкращим доказом відсутності корупційних явищ навколо військової допомоги Заходу є прогрес, якого Україна досягає на полі бою.

Про це у Нью-Йорку під час виступу з публічною лекцією в аналітичному центрі Council on Foreign Relations заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, у відповідь на запитання модератора, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В тому що стосується корупції, - президент Зеленський був дуже жорстким у цьому питанні навіть до війни, до повномасштабного вторгнення Росії. Це було гаслом, з яким він обирався. Він досяг значного прогресу, і в наших контактах ми завжди наголошуємо на важливості прозорості, кращого управління, на необхідності реформ інституцій з боротьби проти корупції в секторі безпеки й оборони. Але найкращий доказ для цього в тому, що наша підтримка, наша військова допомога привносить зміни на лінії фронту та дозволяє українцям досягати військового прогресу», - наголосив Столтенберг.

Він нагадав, що Збройні Сили України вибили російських загарбників спочатку з-під Києва на півночі країни, потім від Харкова – на сході, витіснили ворога з Херсону на півдні, і зараз проводять масштабну наступальну операцію.

Читайте також: Зеленський пообіцяв деокупацію Бахмута й ще двох міст

«Все це було б неможливим, якщо б усе зникало у корупції. Вони (українці – ред.) на полі бою збивають російські дрони, вони звільняють території з тим обладнанням, як ми їм надали. Тож цей доказ (відсутності корупції – ред.), насправді, у їхніх діях», - підкреслив генеральний секретар Альянсу.

Як повідомлялося, Генеральний секретар НАТО бере участь у заходах тижня високого рівня Генасамблеї ООН, що відбувається 19 - 25 вересня у Нью-Йорку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-