Україна може не отримати від США $300 мільйонів на оборону через праворадикалів - ЗМІ

Україна може не отримати від США $300 мільйонів на оборону через праворадикалів - ЗМІ

Укрінформ
Із законопроєкту у Палаті представників США можуть виключити 300 млн дол для допомоги Україні через незгоду праворадикальних членів із виділенням цих коштів.

Як повідомляє Укрінформ, про це із посиланням на власні джерела пише CNN.

“Лідери Республіканської партії у Конгресі роздумують над виключенням допомоги Україні із законопроєкту про довготермінові витрати Пентагону, аби схилити на свій бік радикальних членів та вийти із глухого кута в Палаті громад”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Постачання Abrams в Україну йде за планом - Пентагон

Зазначається, що група радикальних депутатів у четвер провалила голосування за законопроєкт про оборону, частково через незгоду із виділеними у ньому 300 млн дол на допомогу Україні.

“Хоча виключення допомоги Україні може переконати радикалів, незрозуміло, чи помірковані члени Республіканської партії та прихильники більших витрат на оборону, яких й раніше обурювали праворадикали у партії, погодяться на цю зміну, особливу у той же день, коли президент України Володимир Зеленський відвідує Вашингтон”, - стверджує CNN.

Читайте також: Пентагон відреагував на заяви Польщі про зменшення підтримки України

Видання пояснює, що пропонованим законопроєктом дозволяється використання коштів для навчань, закупівлі обладнання, надання летальної допомоги, логістичної підтримки, послуг, фінансування зарплат, стипендій та розвідувальних даних.

“Оборонний законопроєкт включає різне фінансування для допомоги іноземним урядам, у тому числі й гроші для Кувейту”, - зауважується у статті.

Читайте також: Остін - Зеленському: Штати й надалі активно підтримуватимуть Україну для успіху на полі бою

Нагадаємо: у США зараз точиться напружена дискусія й стосовно іншого законопроєкту, внесеного Білим домом, який передбачає виділення на допомогу Україні та інші міжнародні потреби понад 24 млрд дол. Радикальні члени Конгресу виступають проти його ухвалення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-