Молдова денонсує ще чотири угоди в рамках СНД

Молдова денонсує ще чотири угоди в рамках СНД

Укрінформ
Республіка Молдова денонсує ще чотири угоди, укладені на платформі Співдружності незалежних держав (СНД).

Про це повідомляє Moldpres, передає Укрінформ.

Проєкти законів було розглянуто сьогодні парламентською комісією із зовнішньої політики та європейської інтеграції Молдови.

Так, пропонується денонсувати Угоду про координацію відносин між державами СНД у галузі електроенергетики, Угоду про забезпечення паралельної роботи електроенергетичних систем країн-учасниць СНД та Угоду про транзит енергії та електричну систему країн-учасниць СНД.

На думку міненерго країни, положення Угоди про координацію відносин між державами-членами СНД у сфері електроенергетики неактуальні та не застосовуються до Республіки Молдова.

Щодо Угоди про забезпечення паралельної роботи енергосистем країн-учасниць СНД – положення документа більше не можуть застосовуватись з технічної точки зору, йдеться у повідомленні.

Денонсація Угоди про транзит енергії та електроенергетичних систем країн-учасниць СНД підтверджує намір Молдови поглиблювати відносини співробітництва та інтеграцію до європейських енергетичних ринків.

Читайте також: Рада денонсувала три угоди – з Росією та СНД

Також на сьогоднішньому засіданні члени комісії із зовнішньої політики та європейської інтеграції затвердили доповідь для консультативного висновку про денонсацію Угоди про захист інтересів держав рубльової зони у випадках запровадження деякими державами своєї національної валюти. Ця ініціатива належить мінфіну та Національному банку Молдови, які стверджують, що цей документ застарів, більше не відповідає нинішнім реаліям та неможливий для застосування.

Як повідомляв Укрінформ, у червні уряд Молдови схвалив проєкт закону про розрив Конвенції про Міжпарламентську асамблею держав-учасниць СНД (МПА СНД). У Молдові зазначили, що МПА СНД жодним чином не сприяла вирішенню країною «реальних проблем». Як приклад був приведений конфлікт у Придністров’ї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-