Зеленський у Нью-Йорку зустрівся з президентом ПАР

Зеленський у Нью-Йорку зустрівся з президентом ПАР

Фото, відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський на полях 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку зустрівся з Президентом Південно-Африканської Республіки Сирілом Рамафосою.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на офіційний інтернет-представництво глави держави, лідери обговорили актуальні питання взаємодії між Україною та ПАР у продовження свого діалогу, розпочатого під час зустрічі в Києві.

Відео: Офіс Президента

Зеленський відзначив важливість участі Південно-Африканської Республіки в робочих групах щодо української Формули миру. Президенти приділили увагу підготовці до наступної зустрічі на рівні радників з реалізації пунктів формули. «Ми надзвичайно вдячні за початок реальної роботи платформи нашої Формули миру. Посольство вашої країни в Україні й особисто пан посол беруть участь у зустрічах щодо цього питання», – зазначив глава Української держави.

Сторони обговорили підготовку до Глобального саміту миру на рівні лідерів країн.

Було відзначено необхідність відновлення функціонування «зернового коридору» в Чорному морі для забезпечення світової продовольчої безпеки, а також створення зернових хабів у Африці.

«Ми не чекаємо, ми продовжуємо дію Чорноморської зернової ініціативи, пробуємо альтернативні маршрути. Кілька суден із зерном уже успішно пройшли цими маршрутами попри непросту ситуацію», – наголосив Президент України.

Володимир Зеленський і Сиріл Рамафоса також обговорили ситуацію на полі бою в Україні.

Читайте також: Незалежні експерти не виявили доказів постачання зброї з ПАР до Росії — Рамафоса

Глава Української держави окремо відзначив важливість пришвидшення процесів повернення на батьківщину українських дітей, незаконно депортованих до Росії, а також обміну утримуваними людьми.

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Зеленський раніше наголошував на тому, що українська Формула миру є важливою платформою не лише для справедливого закінчення війни, яку розв’язала РФ проти нашої країни, – вона може стати універсальною основою для припинення інших збройних конфліктів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-