Зеленський обговорив із президентом Кенії підготовку до Глобального саміту миру

Зеленський обговорив із президентом Кенії підготовку до Глобального саміту миру

Фото, відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський на полях 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку зустрівся з Президентом Республіки Кенія Вільямом Руто.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента України, передає Укрінформ.

«На полях 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку відбулася зустріч Президента України Володимира Зеленського та Президента Республіки Кенія Вільяма Руто», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Глава Української держави подякував Кенії за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України.

«Дякую за підтримку наших людей і нашої країни. Хочу запросити вас і вашу команду відвідати Україну у зручний час. Ми маємо багато тем для обговорення. Для нас важлива підтримка у такий складний час війни. Бути сильними та чути ваші голоси підтримки», - зауважив Зеленський.

Відео: Офіс Президента, Телеграм

Лідери країн обговорили підготовку до наступної зустрічі щодо реалізації Української формули миру на рівні радників.

Зазначається, що під час зустрічі також обговорювалась підготовка до Глобального саміту миру на рівні лідерів держав.

Водночас сторони обговорили конкретні кроки щодо створення зернових хабів у Кенії та наголосили на важливості стабільного забезпечення регіону українською сільськогосподарською продукцією.

Глава Української держави поінформував Президента Кенії про функціонування альтернативного маршруту експорту українського зерна Чорним морем, а також про роботу над створенням інших експортних шляхів.

Окрім тому, Зеленський та Руто обговорили питання безпекової співпраці між Україною та Кенією.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський прибув з візитом до США, де візьме участь у зустрічах високого рівня в рамках 78-ї Генеральної Асамблеї ООН.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-