ООН є майданчиком, де треба вимагати від Росії припинити війну – Шольц

ООН є майданчиком, де треба вимагати від Росії припинити війну – Шольц

Укрінформ
ООН є тим майданчиком, на якому треба спільно вимагати від Росії завершити її криваву війну проти сусідньої країни.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц журналістам на полях Генасамблеї ООН 19 вересня, передає кореспондент Укрінформу.

«Важливо, щоб саме в ООН постійно підкреслювалася неприпустимість війни, те, що Росія має вивести свої війська, що Росія в змозі завершити війну та повернути мир. Ми будемо знову вимагати цього», - сказав Шольц.

Він підкреслив, що не можна припиняти вимагати від Росії завершити війну, а Україні треба дати можливість захистити свій суверенітет і незалежність. При цьому він учергове не відповів на запитання журналістів стосовно перспектив передачі Німеччиною крилатих ракет Taurus. Натомість зазначив, що Президент Володимир Зеленський, з яким він матиме зустріч у Нью-Йорку, та українці «добре знають, що Німеччина є другою після США країною за обсягами надання фінансової, гуманітарної, але також військової допомоги», і що ФРН взяла на себе зобов’язання щодо майбутніх перспектив.

«Ми надаємо все, що обіцяємо, хоча це є для Німеччини великим викликом, але ми тримаємо слово», - підкреслив канцлер.

Міністр закордонних справ Анналена Бербок, яка вийшла до преси разом з главою уряду, відповіла негативно на запитання щодо планів зустрітися на полях Генасамблеї з російським міністром Сергієм Лавровим. За її словами, «вже минулого року інтерес з боку Лаврова був практично нульовим, вони лише намагалися зробити шоу зі зустрічей і спільних заходів». Глава німецького МЗС додала, що також помітним є те, що багато російських дипломатів у всіх міжнародних організаціях не можуть більше виконувати роль, яку виконували раніше – бути саме дипломатами, вони не мають права голосу.

Обидва члени німецького кабінету наголосили на необхідності реформування ООН. Поки до цього не дійшло, Генасамблея є важливою як ніколи з огляду на те, що Рада Безпеки є настільки поляризованою.

Читайте також: В уряді ФРН заперечують оголошення про передачу Україні Taurus «за тиждень-два»

Раніше повідомлялось, що ФРН разом з Намібією готують Summit of the Future для реформи ООН, який планують провести наступного року.

Фото: @Bundeskanzler

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-