В Укрінформі обговорять виклики осені для Верховної Ради

В Укрінформі обговорять виклики осені для Верховної Ради

Вечірній стрім
Укрінформ
У четвер, 14 вересня, о 19.00 на Ютуб-каналі Ukrinform TV дивіться чергову програму "Укрінформ: Вечірній стрім". Сьогоднішня тема - “Верховна Рада: виклики осені-2023".

За даними КМІС, 73% українців підтримують оновлення центральної влади на тому чи іншому рівні, найбільше респондентів хочуть зміни Верховної Ради - 69%. Водночас, останнім часом, і представники влади, і західні партнери усе частіше ведуть розмови про проведення виборів під час війни.

У листопаді МВФ має провести другий перегляд програми розширеного фінансування для України, за якою Україна має отримати 15,6 млрд доларів. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що у Держбюджеті-2024 у пріоритеті будуть сектор безпеки та оборони, соціальні виплати та відбудова.

Міністр оборони Рустем Умеров заявив, що до кінця 2023 року Україні потрібні додаткові 250 млрд грн на грошове забезпечення військових. Найближчим часом Кабінет міністрів запропонує Верховній Раді збільшити видатки державного бюджету.

Читайте також: На безпеку та оборону в бюджет закладуть не менш як ₴1,6 трильйона - Зеленський

Учасниками програми стануть народна депутатка України, голова Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк і народний депутат України, експерт Стратегічної групи радників при Кабміні, заступник голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк.

Під час стріму обговорюватимуть: де візьмуть кошти для Державного бюджету-2024, скільки коштів дають міжнародні партнери, чи приймуть у жовтні політичне рішення про вступ України до ЄС, чи можливі вибори під час війни, що чекає на Верховну Раду в майбутньому та коли у парламент повернуться журналісти.

Ведучий - журналіст Василь Самохвалов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-