Україна у війні проти Росії уособлює надію людської цивілізації - Тімоті Снайдер

Україна у війні проти Росії уособлює надію людської цивілізації - Тімоті Снайдер

Укрінформ
Україна у війні проти російської агресії є уособленням надії людської цивілізації, заявляє професор Єльського університету, фахівець з історії Східної Європи Тімоті Снайдер.

Як передає Укрінформ з посиланням на повідомлення на сайті "Ялтинської європейської стратегії", про це він заявив на щорічній зустрічі YES "Майбутнє вирішується в Україні", організованій YES у партнерстві з Фондом Віктора Пінчука.

За словами Снайдера, Україна у війні проти російської агресії є уособленням надії людської цивілізації, тоді як Росія є відображенням безнадійності.

"Якщо подивитися на мотивацію, мову, риторику російських пропагандистів та їхніх солдат, то побачимо якесь змагання у безнадійності. Тобто всьому кінець, а єдине, що має значення – сила", – зазначив історик.

Як підкреслив Снайдер, Росія веде цю війну не з позиції якоїсь ідеології, а воює з позицій – що ніщо не є правдою, ніщо не є добрим, що нічого не має жодного значення.

Читайте також: Зеленський на YES: Для багатьох у світі Україна - це особистий моральний вибір

"Це не та війна, в якій агресор має якесь бачення, якусь візію майбутнього. Радше навпаки, для них усе чорне, безформне, а єдине що важливо – сила. Росіяни не можуть терпіти те, що є якась альтернатива їхньому баченню, що люди можуть мати іншу ідею стосовно того, що таке краще", – зауважив професор Єльського університету.

Снайдер переконаний, що Росія намагається підірвати основи цивілізації, вона провокує глобальну продовольчу кризу, намагаючись посіяти хаос.

"Руйнування дамби Каховської ГЕС, затоплення родючих територій, удари по портах – все спрямовано проти аграрної бази та продовольчої безпеки з метою перебудувати світовий порядок", – наголосив він.

Як повідомлялось, Тімоті Девід Снайдер — американський історик та письменник. Професор Єльського університету. Фахівець з історії Східної Європи та, зокрема, історії України, Польщі, Росії. Займається переважно історією XX століття. Дослідник націоналізму, тоталітаризму та голокосту. Дійсний член НТШ-Америка. Володіє українською мовою, яку вивчив за один рік. Є амбасадором фандрейзингової платформи UNITED24.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-