Лідери G20 мають можливості, щоб поновити український зерновий експорт через Чорне море - Єврокомісія

Лідери G20 мають можливості, щоб поновити український зерновий експорт через Чорне море - Єврокомісія

Укрінформ
Лідери G20 мають інструменти, щоб знову відкрити морський шлях для доставки зерна для найбільш вразливих країн, оскільки лише поновлення його експорту через Чорне море може стабілізувати світові ціни.

Про це на сесії «Єдина планета» в рамках саміту G20 у Нью-Делі заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Повний текст її виступу оприлюднений на сайті Єврокомісії.

Читайте також: Україна відкидає послаблення санкцій проти Росії в обмін на поновлення «зернової угоди»

«Кліматичні зміни є глобальною загрозою та фактором продовольчої небезпеки. Продовольча безпека також є жертвою російської агресії в Україні. Ми закликаємо Росію дозволити, щоб зерно з України могло досягати глобальних ринків через Чорне море. Ми робимо все, що від нас залежить, щоб сприяти доставці зерна на глобальний ринок через шляхи на суходолі. Але для того, щоб стабілізувати глобальні ціни, зерно також має доставлятися по морю», - наголосила президент Єврокомісії.

«Ніхто не має залишатися голодним, і лідери G20 мають відповідальність та інструменти, щоб доставка зерна туди, де воно є необхідним, була можливою», - додала Урсула фон дер Ляєн.

Читайте також: Китай тиснутиме на РФ, щоб вона повернулася до «зернової ініціативи» - експерт

Як повідомляв Укрінформ, у столиці Індії Нью-Делі 9 вересня розпочався 18-й саміт Групи двадцяти (G20) найбільших економік світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-