Зеленський розповів про роль української «м’якої сили» для отримання ППО

Зеленський розповів про роль української «м’якої сили» для отримання ППО

Укрінформ
Просування в отриманні Україною засобів протиповітряної оборони від США стало можливим, серед іншого, завдяки комунікації першої леді Олени Зеленської.

Про це розповів Президент Володимир Зеленський під час виступу на третьому Саміті перших леді та джентльменів у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Завдяки Олені та її комунікації Америці вдалося значно просунутись уперед у питанні про сучасну протиповітряну оборону для України. Заради цього було багато командної роботи, авжеж, різних рівнів держави, і елемент "м'якої сили" в ній став однією з основ, тим, що відкривало простір для інших", – зазначив він.

Читайте також: Сили оборони посилюють ППО на Житомирщині – Наєв

Також, за словами глави держави, після візиту першої леді разом з українською делегацією до Республіки Корея відбувся перезапуск відносин між нашими державами.

Президент наголосив, що "українській "м'якій силі" вдається бути результативною".

"Перші леді та джентльмени держав хоч і не є політиками у загальноприйнятому сенсі, але часто знаходять такі аргументи, знаходять таку тональність, які політикам не доступні. І це спрацьовує", – підкреслив Зеленський.

Він також висловив переконання, що ментальне здоров'я стосується не лише медицини і терапії, а також потребує особливої уваги і нових підходів до роботи, нової соціальної політики і міжнародної взаємодії.

Читайте також: Прем’єрка Данії: Відкрита розмова про ментальне здоров’я – це показник сили, а не слабкості

"Тема ментального здоров'я та державна увага до цієї теми - це значно більше, ніж про медицину, терапію і практики, які мають бути доступні в сучасному суспільстві. Особливо суспільстві, яке проходить найскладніше - війну. Це про те, що суспільство може, що повинно зробити, і про те, чого суспільству варто остерігатися", - сказав глава держави.

Він підкреслив, що ментальне, душевне навантаження - це один із найважчих багажів, які залишає війна і який не всі витримують.

"Ми знаємо з історії воєн, як такий багаж ставав тягарем і для людей, і для суспільства, руйнівним тягарем", - зауважив Президент.

Глава держави вважає, що війна - це виклик, який не зникає повністю навіть після закінчення бойових дій, а тліє, доки війна здатна бити по людях зсередини, доки через неї страждають і допоки болять втрати.

Читайте також: На Саміті перших леді та джентльменів підписали заяву про розвиток медичного партнерства

"Тому нікого не можна лишати наодинці з війною, її наслідками, із тим, що війна робить з розумом, з душею кожної людини. Кожне стерте російською артилерією місто і село в Україні відображене випаленими душами. Кожна загибель побратима у бою може стати прірвою між воїном і суспільством, яке просто живе своїм життя і не помічає", - наголосив Зеленський.

На його думку, ментальне здоров'я - це особливий напрямок, який потребує "особливого підходу, нової уваги і не лише уваги України, нових інституцій, нової галузі реабілітації, підготовки кадрів та поширення терапії, нової соціальної політики, нової міжнародної навіть не допомоги, а взаємодії, нових домовленостей, незмінної поваги до людей та більшого розуміння людей, незмінної щирості".

Як повідомлялося, у середу, 6 вересня у Києві відбувся третій Саміт перших леді та джентльменів під назвою "Ментальне здоров'я: стійкість і вразливість майбутнього". Саміт започаткований з ініціативи дружини Президента України Олени Зеленської 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-