Франція засудила удари РФ по зерновій інфраструктурі України

Франція засудила удари РФ по зерновій інфраструктурі України

Укрінформ
Уряд Франції засудив російські удари, спрямовані минулої ночі по українській зерновій інфраструктурі в Ізмаїльському районі Одещини.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі Міністерства закордонних справ Франції.

«Ці удари сталися услід за ударами у вихідні, які вже були спрямовані проти цивільної інфраструктури в Одеській області та поблизу румунської території. Таким чином, Росія продовжує свій шантаж глобальної продовольчої безпеки, що позначається систематичним знищенням транзитних і складських потужностей в Україні, перешкодами для експорту зерна та призупиненням Чорноморської зернової ініціативи, яка дозволила відправити 33 мільйони тонн продуктів харчування до 45 країн, особливо до найбільш вразливих країн Азії та Африки», - наголошується у заяві.

У відомстві нагадали, що глава МЗС Франції Катрін Колонна неодноразово заявляла, що ці дії є воєнними злочинами і не залишаться безкарними.

Читайте також: Україна має фотодокази падіння дронів Shahed на території Румунії – МЗС

«Франція підтримує і продовжуватиме підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно для того, щоб допомогти їй забезпечити свою законну оборону, зміцнити свою стійкість і боротися з безкарністю за звірства, скоєні Росією», - йдеться у заяві.

У МЗС Франції підкреслили, що Париж продовжить вживати заходів для зміцнення глобальної продовольчої безпеки, яку Росія відкрито намагається послабити, щоб перетворити її на політичну зброю.

Як повідомлялося, вночі під час масованої повітряної атаки військами РФ в районі Ізмаїльського порту в Одеській області російські дрони типу Shahed впали і здетонували на території Румунії.

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко назвав це черговим підтвердженням того, що російський ракетний терор становить величезну загрозу не лише безпеці України, але і безпеці сусідніх країн, зокрема держав-членів НАТО.

Читайте також: Президентка Молдови засудила атаки РФ по портовій інфраструктурі України

Вночі 4 вересня сили та засоби Повітряних сил, у взаємодії з Протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України, знищили на півдні та сході України 23 ворожі ударні БпЛА. Загалом були зафіксовані пуски 32 дронів, які атакували Одеську і Дніпропетровську області.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-