Зеленська розповіла деталі третього Саміту перших леді і джентльменів

Зеленська розповіла деталі третього Саміту перших леді і джентльменів

Укрінформ
У межах Саміту перших леді і джентльменів буде три ключових панелі, а також низка сателітних подій.

Про це перша леді України Олена Зеленська розповіла на пресконференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Дружина Президента України нагадала, що цьогоріч саміт буде присвячений темі ментального здоров’я. На її думку, ця тема надважлива для України, особливо в умовах війни.

"Залучивши експертне середовище, лідерів думок із різних країн і України, ми будемо намагатися вирішити нагальні для нас питання, підняти цю тему на більш високий рівень", – підкреслила перша леді України.

Зеленська поінформувала, що на головній сцені саміту буде три ключові панелі. "Перша вводитиме в тему ментального здоров’я. Друга буде присвячена викликам у сфері ментального здоров‘я, пов‘язаним із війною. Ми послухаємо історії наших співвітчизників, які безпосередньо зіштовхнулися з цією проблемою. Третя панель буде присвячена нашому молодому поколінню. Це важлива тема, тому що, за думкою експертів, 75% проблем із ментальним здоров‘ям починаються у віці до 24 років", – зазначила вона.

Перша леді України уточнила, що головним модератором на заході буде британський комік Стівен Фрай, який багато років допомагає людям у сфері ментального здоров’я. У цьому зв’язку вона додала, що на саміты будуть присутні багато міжнародних і українських зірок, експертів, лідерів думок.

Водночас, за словами Зеленської, паралельно з головними панелями відбуватимуться ще кілька сателітних подій, присвячених програмі медичного партнерства та мистецтву в сфері ментального здоров‘я.

Читайте також: У Саміті перших леді і джентельменів візьмуть участь представники десятків країн – Зеленська

Своєю чергою голова громадської організації "Безбар'єрність" і керівниця Координаційного центру з психічного здоров’я при Кабінеті міністрів Оксана Збітнєва зауважила, що тема ментального здоров’я надзвичайно важлива як для України, так і для світу. Вона підкреслила, що Україна може стати для світу справжньою точкою опори в цій сфері. "Ми маємо досвід, який переосмислюємо через цінності. Ми маємо досвід, в якому викарбувалися довіра, взаємодія, любов, співпраця, підтримка, допомога одне одному. Саме це дозволяє нам бути провідниками для інших", – підкреслила Збітнєва.

На її думку, Україна може продемонструвати всьому світу, що має фокус державної політики на людину і її відновлення. Вона зауважила, що це потужний сигнал міжнародним організаціям, які можуть "підставити державі плече в реалізації всеукраїнської програми ментального здоров‘я".

Як повідомляв Укрінформ, 6 вересня в Києві відбудеться третій Саміт перших леді і джентльменів. За словами першої леді України Олени Зеленської, у заході візьміть участь представники кількох десятків країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-