Єрмак після падіння «Шахедів» у Румунії: Треба перекрити кисень російському ВПК

Єрмак після падіння «Шахедів» у Румунії: Треба перекрити кисень російському ВПК

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак заявляє про необхідність посилити санкції проти російського військово-промислового комплексу, адже російські дрони і ракети загрожують сусіднім з Україною країнам.

Про це Єрмак написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

Російські ударні БпЛА є загрозою не тільки для України, але і для сусідніх держав, українських партнерів, заявив він.

"У своїх терористичних атаках на українську портову інфраструктуру, метою яких є створення продовольчої кризи у світі, російські БпЛА та ракети загрожують жителям інших держав також. Зупинити це можливо сильними діями", - наголосив керівник ОП.

За словами Єрмака, потрібно перекрити кисень російському ВПК. Росіяни не мають отримувати західні компоненти для виробництва ракет та БпЛА через треті країни. Відповідний план дій група Макфола-Єрмака вже запропонувала партнерам. Санкції мають стати жорсткішими. Без цих компонентів Росія не зможе виробляти зброю для вбивств, підкреслив керівник ОП.

Читайте також: ППО вночі збила на півдні та сході України 23 дрони-камікадзе

Також, наголосив Єрмак, росіяни не повинні запускати ударні БпЛА та ракети по Україні - їх потрібно позбавити цих можливостей.

"Україні потрібно більше систем ППО/ПРО. Ставка ворога робиться на те, щоб перевантажити нашу оборону кількістю власної зброї та БпЛА. Відповідно, потрібно більше систем", - підкреслив керівник ОП.

За його словами, додаткове озброєння та далекобійні ракети для України прискорять звільнення захоплених Росією територій, і Росія має бути розгромлена на полі бою.

"Ми повинні зробити так, щоб ця держава втратила будь-який потенціал для ведення бойових дій на роки. Це можливо, якщо розбити їх армію і позбавити їх ВПК можливостей виробляти озброєння. Тільки так зможемо зупинити божевільну диктатуру, яка становить загрозу для всіх", - заявив Єрмак.

Читайте також: Сили оборони знищили вже понад 265 тисяч російських загарбників

Як повідомляв Укрінформ, вночі 4 вересня під час масованої повітряної атаки РФ в районі Ізмаїльського порту в Одеській області російські дрони типу Shahed впали і здетонували на території Румунії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-