Фронт, «зернова угода» і саміт миру: Зеленський поговорив з Макроном

Фронт, «зернова угода» і саміт миру: Зеленський поговорив з Макроном

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський обговорив із Президентом Франції Еммануелем Макроном подальшу підтримку України в питаннях оборони, захисту морських шляхів та гарантіях безпеки.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський повідомив у Телеграмі.

"Як завжди, ґрунтовна й конкретна розмова з Президентом Франції Еммануелем Макроном. Детально обговорили ситуацію на полі бою, кожен із напрямків. Передав актуальні потреби в обороні й подякував за потужну оборонну підтримку та постійну допомогу в розширенні можливостей наших воїнів", - написав Зеленський.

Крім того, президенти обговорили конкретику щодо безпеки в Чорному морі, продовження «зернового коридору» та домовилися посилити взаємодію в захисті морських шляхів. Сторони також домовилися працювати над двостороннім документом з гарантій безпеки для України.

Зеленський та Макрон обговорили підготовку Глобального саміту миру та активну лідерську участь Франції в роботі над реалізацією Формули миру. Домовилися й про участь Франції в українському Форумі оборонних індустрій.

Читайте також: На Банковій анонсували початок переговорів про гарантії безпеки ще з однією країною

Як повідомлялося, 30 серпня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і президент Франції Еммануель Макрон під час зустрічі в Парижі обговорили військову підтримку України, Формулу миру та експорт українського зерна.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-