Вручення Нобелівської премії: у МЗС відреагували на скасування запрошення послів РФ і Білорусі

Вручення Нобелівської премії: у МЗС відреагували на скасування запрошення послів РФ і Білорусі

Укрінформ
Речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко назвав перемогою гуманізму рішення Нобелівського фонду скасувати запрошення на вручення Нобелівської премії послам із Росії та Білорусі.

Як передає Укрінформ, про це він написав у Фейсбуці.

"Фундація Нобеля скасувала своє рішення про запрошення послів Росії та Білорусі на церемонію нагородження Нобелівської премії в Стокгольмі. Дякуємо всім, хто вимагав відновлення справедливості", - підкреслив Ніколенко.

На його переконання, "аналогічне рішення має бути ухвалене і щодо російських та білоруських послів в Осло".

Як повідомляв Укрінформ, 1 вересня Нобелівський фонд змінив свою політику запрошеньна вручення престижної Нобелівської премії і запросив Росію, Білорусь та Іран, а також лідера раніше забороненої ультраправої шведської партії.

Того ж дня глава уряду Швеції Ульф Крістерссон відреагував на рішення фонду, заявивши, що був дуже здивований рішенням запросити Росію на церемонію, і що він би уникнув запрошення країни-агресора, якщо б опрацьовував це питання.

Читайте також: У Росії «іноагентом» визнали нобелівського лауреата й журналіста Дмитра Муратова

Представники одразу трьох шведських партій заявили про бойкот церемонії через рішення фонду запросити представника РФ.

Міністр закордонних справ Естонії Маргус Тсахкна розкритикував Нобелівський фонд за запрошення росіян і білорусів на бенкет із нагоди вручення Нобелівських премій у Стокгольмі.

2 вересня Нобелівський фонд заявив, що його рішення запросити усіх послів на церемонію вручення Нобелівської премії викликало "бурхливу реакцію", через що він скасував запрошення представників Росії, Білорусі, Ірану та ультраправої партії Швеції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-