Партнери України розуміють, що контрнаступ рухається в правильному напрямку – Кулеба

Партнери України розуміють, що контрнаступ рухається в правильному напрямку – Кулеба

Укрінформ
Україна рухається вперед на полі бою і партнери, які їй допомагають, розуміють, що ні трагедії, ні гальмування немає.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв’ю СNN, повідомляє Укрінформ.

«Наші партнери, які нам допомагають, у тому числі США, вони розуміють, що справи рухаються в правильному напрямку. І вони розуміють, що ні трагедії, ні гальмування немає… Це відбувається просто тому, що це важко. Це важкий бій», – сказав глава української дипломатії.

Він підкреслив, що якби Україна програвала, “він, напевно, був би першим, хто сказав би правду”. “Але ми не провалюємося — ми йдемо вперед», — наголосив Кулеба.

Глава МЗС додав, що ті, хто критикує швидкість контрнаступу України, повинні брати до уваги солдатів, які воюють в епіцентрі.

«Як це відчувати, коли ти повертаєшся зі своєї місії, береш назад свій телефон, відкриваєш його і починаєш читати всіх розумних людей, які кажуть, який ти повільний і що у тебе не все добре?» – критикує міністр.

«Ти щойно втратив двох своїх друзів. Вас мало не вбили. Ти проповз кілометр на животі, розміновуючи поле. Ти пожертвував собою — ти в запеклій боротьбі взяв клятий російський окоп. А потім ви читаєте, як хтось каже: “Ой, хлопці, ви занадто повільні”?”, – продовжив глава МЗС.

Читайте також: Ми воюємо не для партнерів: Буданов прокоментував заяви про «повільний наступ» ЗСУ

Як повідомлялося, раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, відповідаючи на питання журналістів в іспанському Толедо, прирівняв критику темпів контрнаступу до плювка в обличчя українських солдатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-