Рада до кінця року ухвалить весь пакет законів для реформування ВЛК - Арахамія

Рада до кінця року ухвалить весь пакет законів для реформування ВЛК - Арахамія

Укрінформ
До кінця року Верховна Рада ухвалить увесь комплекс документів, необхідний для реформування роботи військово-лікарських комісій.

Про це розповів голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія в ефірі телемарафону "Єдині новини" передає Укрінформ.

"Планується велика комплексна реформа роботи ВЛК. Ми намагаємось з'ясувати усі корупційні ризики і в цілому проаналізувати помилки і незручності в системі ВЛК. Тому очікується чимало змін до відповідного законодавства. Ми уже два закони по ВЛК ухвалили, але весь пакет законодавства передбачає 5-7 документів. Я думаю, що до нового року весь пакет документів буде ухвалено", - сказав Арахамія.

За його словами, депутати співпрацюють в цьому напрямку з кількома спеціалізованими ветеранськими організаціями. "Ми хочемо провести таку комплексну реформу, яка дозволить зробити систему роботи ВЛК якомога зручнішою для громадян, а для тих, хто хоче купити ті чи інші результати, унеможливити відповідні дії", - заявив Арахамія.

Читайте також: Зеленський провів засідання РНБО - ухвалили рішення щодо військово-лікарських комісій

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський провів засідання Ради національної безпеки і оборони, на якому ухвалено низку рішень щодо роботи військово-лікарських комісій.

За результатами засідання ухвалено рішення провести комплексну перевірку обґрунтованості тих рішень ВЛК щодо інвалідності та непридатності до військової служби, які були ухвалені в період із 24 лютого 2022 року та можуть бути повʼязані з корупційними порушеннями.

Читайте також: Резніков - про хабарі у ВЛК: Йдеться переважно про цивільні комісії

Прийнято також рішення активізувати розширення можливостей проходити ВЛК в системі цивільних медичних закладів та завершити процес повної цифровізації всієї роботи ВЛК.

Крім цього, має бути переглянуто систему визначення придатності до військової служби, аби дати більше можливостей командирам залучати військовослужбовців до виконання завдань та унеможливити маніпуляції з поняттям обмеженої придатності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-