Посол Ізраїлю в Україні: Ми приречені працювати разом – і зараз, і особливо після війни

Посол Ізраїлю в Україні: Ми приречені працювати разом – і зараз, і особливо після війни

Укрінформ
Ізраїль продовжить надавати Україні гуманітарну допомогу і має намір брати участь у повоєнній відбудові, водночас оборонна підтримка не виходитиме за межі ізраїльських «червоних ліній».

Про це заявив посол Ізраїлю в Україні Михайло Бродський в інтерв'ю київській єврейській газеті «Еврейский обозреватель», передає Укрінформ.

Дипломат зазначив, що переважна більшість ізраїльтян від самого початку виступають проти російської агресії, співчувають Україні, а згідно з останніми опитуваннями, на підтримку України висловлювалися близько 80 відсотків ізраїльтян.

Читайте також: Виключення Ізраїлю з формату «Рамштайн» обговорювалося на конференції послів – Корнійчук

Коментуючи претензії української влади та окремих публічних спікерів до Ізраїлю через недостатню, на їхню думку, підтримку України, посол Ізраїлю зауважив, що вже багато разів висловлювався на цю тему.

«З одного боку, ми розуміємо ситуацію, в якій опинилася Україна: трагічна ситуація, в якій вона зіткнулася з повномасштабною агресією, – тому її прохання про допомогу абсолютно зрозумілі, зокрема і про військову допомогу. Ми допомагаємо Україні в рамках тих червоних ліній, які існують. Вони відомі керівництву України, вони пов’язані з тим, що ми перебуваємо на Близькому Сході, в дуже вибухонебезпечному регіоні, з тим, що ми в разі конфлікту можемо розраховувати тільки на себе, не будучи членом НАТО. І ми змушені рахуватися з тими геополітичними реаліями, які склалися на Близькому Сході», - сказав Бродський.

Він додав, що Ізраїлю також хотілося б, щоб Україна змінила свою позицію щодо голосування в ООН з важливих для ізраїльської сторони питань.

«Є кілька позицій, які теж відомі українському керівництву. Так само, як і ми підтримуємо Україну в ООН у 90 відсотках випадків, нам хотілося б, щоб і Україна підтримувала Ізраїль у важливих для нас питаннях. Ми говоримо про це відверто і при цьому допомагатимемо Україні: гуманітарна допомога триватиме, і ми сподіваємося, що її обсяги збільшуватимуться. Ми вбачаємо в цьому наш моральний обов’язок – ми співчуваємо Україні і підтримуємо її у важкий час», - зазначив посол Ізраїлю.

Читайте також: Ізраїль надіслав Україні медикаменти для ЗСУ на ₴100 мільйонів

Водночас він зауважив, що «якісь ексцеси неминучі». У цьому контексті Бродський звернув увагу на те, що останнім часом в України виникли «напруженості» у відносинах не тільки з Ізраїлем, а й з іншими країнами.

«Тому я не думаю, що Ізраїль у цьому плані – якийсь виняток. Відносини між Україною та Ізраїлем міцні, засновані на багатовіковій історії відносин між українським та єврейським народами – не завжди благополучній історії, про це ми теж пам’ятаємо й говоримо; і засновані на тому, що сьогодні у нас є схожий досвід існування в умовах війни, і для України цей досвід може виявитися вкрай корисним. Особливо – в процесі відновлення України після війни. Я думаю, що Ізраїль візьме серйозну участь у відновленні, тому що за деякими напрямками в Ізраїлю є унікальний досвід, якого немає в жодної іншої країни. І я впевнений, що досвід буде затребуваний», - заявив дипломат.

Він акцентував, що пів мільйона людей в Ізраїлі мають стосунок до України, тут велика єврейська громада, активна і помітна.

«Я думаю, що ми приречені на те, щоб співпрацювати і працювати разом – і зараз, і особливо після війни. Ізраїльські технології, досвід і ноу-хау будуть незамінні у справі відновлення України», - спрогнозував посол Ізраїлю.

Читайте також: Посол Корнійчук закликав Ізраїль долучитися до української Формули миру

Як повідомлялося, до Ізраїлю на навчання вирушать 25 представників Міністерства внутрішніх справ України та благодійного фонду Сергія Притули.

Фото: jew-observer.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-