Кулеба цього тижня здійснить візити до Чехії, Франції та Іспанії

Кулеба цього тижня здійснить візити до Чехії, Франції та Іспанії

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 28-31 серпня здійснить візити до Чеської Республіки, Французької Республіки та Королівства Іспанія.

Про це йдеться у повідомленні МЗС України, передає Укрінформ.

Зазначається, що 28 серпня у Празі на запрошення чеського колеги Яна Ліпавського Кулеба звернеться до глав дипломатичних місій Чехії як почесний гість щорічної конференції послів. Міністр також проведе двосторонні переговори щодо розвитку військово-технічного співробітництва.

29 - 30 серпня у Парижі глава МЗС проведе переговори з керівництвом Франції та провідними компаніями французького оборонно-промислового комплексу. На запрошення французької колеги Катрін Колонни, він також стане почесним гостем конференції французьких послів.

31 серпня у Толедо, Іспанія, глава МЗС України візьме участь у неформальній зустрічі міністрів закордонних справ ЄС.

Основними темами переговорів у Чехії, Франції та Іспанії будуть нові постачання зброї для посилення наших воїнів, зокрема зміцнення протиповітряної оборони, просування Формули миру та підготовка до Глобального саміту миру, відкриття до кінця цього року переговорів про вступ України до ЄС.

МЗС додало, що окремою важливою метою зустрічей буде залучення європейських компаній та ЄС в цілому до участі в першому Форумі оборонних індустрій, який відбудеться в Україні восени.

Читайте також: «Фінляндії-2» не буде: Україна не підписуватиме угоду з відмовою від територій – Кулеба

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський раніше оголошував, що Українська влада готує нові міжнародні заходи на осінь і нові кроки у відносинах із партнерами.

Фото: Dmytro Kuleba / Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-