Стефанчук назвав «юридичною катастрофою» кількість чинних нормативно-правових актів

Стефанчук назвав «юридичною катастрофою» кількість чинних нормативно-правових актів

Укрінформ
Те, що один мільйон нормативно-правових актів в Україні наразі є чинним, – юридична катастрофа.

Про це написав Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Понад один мільйон. Один мільйон нормативно-правових актів в Україні, за різними даними, на сьогодні, є чинним", – поінформував він.

Спікер українського парламенту назвав це юридичною катастрофою як для правотворців, так і громадян, адже часто на практиці один документ суперечить іншому.

"Учора ми провели справді реформу, прийнявши Закон про правотворчу діяльність", – зазначив він.

Стефанчук пояснив, що документ покликаний зробити законодавчі процеси зрозумілими та ефективними, врегулювати діяльність і відносини, пов'язані з плануванням, розробкою, ухваленням, застосуванням нормативно-правових актів та моніторингом їх виконання.

Окрім того, законом запроваджується єдиний категорійно-понятійний апарат, а також визначається ієрархічна система нормативно-правових актів, згідно з їхньою юридичною силою.

Читайте також: Рада денонсувала три угоди – з Росією та СНД

"Дякую кожному народному депутатові, який проголосував "за" цей документ. І дякую всім народним обранцям, науковцям, які долучилися до розробки документа", –підсумував він.

Як повідомляв Укрінформ, 24 серпня Верховна Рада ухвалила Закон "Про правотворчу діяльність" (законопроєкт 5707).

Закон закладає основи законодавчого процесу "від початку до кінця", в тому числі законодавчо закріплюючи етапи розробки проєктів законів. Документ також визначає ієрархічну систему нормативно правових актів згідно з їх юридичною силою. Таким чином, усувається плутанина щодо вищої юридичної сили одного акта над іншим.

Фото: Фейсбук Ruslan Stefanchuk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-