Україна вийшла з двох угод у межах СНД

Україна вийшла з двох угод у межах СНД

Укрінформ
Україна вийшла з двох угод, укладених у межах співробітництва держав − учасниць Співдружності Незалежних Держав (СНД).

Про ухвалення відповідного закону "Про вихід з деяких міжнародних договорів, укладених у рамках Співдружності Незалежних Держав" (№0212) у Телеграмі повідомив народний депутат із парламентської фракції "Голос" Ярослав Железняк, передає Укрінформ.

Він уточнив, що за законодавчий акт проголосували 264 депутати.

Читайте також: Рада припинила дію угоди між Україною та Білоруссю про трудову діяльність та соцзахист громадян

Таким чином Україна вийшла з угоди про співробітництво держав − учасниць СНД у боротьбі з торгівлею людьми, органами й тканинами людини, учиненої в Москві 25 листопада 2005 року, а також із угоди про співробітництво держав − учасниць СНД у боротьбі з крадіжками автотранспортних засобів і забезпеченні їхнього повернення, учиненої в Москві 25 листопада 2005 року.

Водночас Верховна Рада припинила дії угоди між урядом України і урядом Російської Федерації про міжнародне автомобільне сполучення та протоколу про застосування відповідної угоди, які вчинені 20 березня 1995 року в Києві та ратифіковані Законом України від 20 листопада 1998 року №275-XIV. Ухвалення закону №0216 підтримали 262 депутати.

Читайте також: Рада припинила дію угоди між Україною та Білоруссю про трудову діяльність та соцзахист громадян

Як повідомляв Укрінформ, 3 травня 2023 року Верховна Рада вийшла з угоди про Міжпарламентську асамблею держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-