Зеленський і Науседа обговорили ситуацію на фронті та потреби українських воїнів

Зеленський і Науседа обговорили ситуацію на фронті та потреби українських воїнів

Фото, відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі із президентом Литовської Республіки Гітанасом Наусєдою ознайомив його із актуальною ситуацією на полі бою та нагальними потребами українських захисників.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Президента.

Відео: Офіційний канал Президента України

Наусєда прибув до Києва з візитом для участі в Третьому саміті міжнародної Кримської платформи.

Глава Української держави подякував литовському колезі за активну участь у реалізації цілей міжнародної Кримської платформи та його особистий внесок у всебічну допомогу Україні з боку Литви для протидії повномасштабній російській агресії.

Було відзначено першочергову важливість військово-технічної допомоги, включно з навчанням і реабілітацією представників українських Сил оборони.є

Зеленський ознайомив співрозмовника з актуальною ситуацією на полі бою та нагальними потребами українських захисників, а також подякував Наусєді за нещодавнє рішення Литовської Республіки стосовно довгострокової підтримки України.

Зеленський відзначив високий рівень організації та проведення саміту НАТО, що відбувся у Вільнюсі в липні, й подякував Наусєді за підтримку України в межах цього важливого заходу.

Глава Української держави висловив подяку за приєднання Литви до Спільної декларації «Групи семи» про підтримку України.

Лідери двох держав підтвердили готовність до плідної взаємодії з реалізації Української формули миру та проведення Глобального саміту миру.

Читайте також: Литва пропонує ширше залучати «Балтійський шлях» до експорту українського зерна

Зеленський і Наусєда обговорили співпрацю в питаннях продовольчої безпеки, акцентуючи на розбудові альтернативних шляхів як маршрутів Чорноморської зернової ініціативи.

Президент України високо оцінив здійснювані Литвою проекти з відбудови та висловив сподівання на розширення цієї практики.

Як повідомлялося, 23 серпня у Києві відбувається Третій саміт Міжнародної Кримської платформи.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-