Посол Ізраїлю відреагував на критику з боку України

Посол Ізраїлю відреагував на критику з боку України

Укрінформ
Ізраїль відмовив у в'їзді близько 2.500 осіб із 47.000 українських громадян, у переважній більшості тим, хто приїхав з метою нелегально працювати.

Про це заявив посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський у Telegram, передає Укрінформ.

"За даними Управління народонаселення та міграції ізраїльського МВС, з початку року було відмовлено у в'їзді 5,4% (близько 2500 осіб) із 47 000 українських громадян, які прибули до Ізраїлю у 2023 році. У переважній більшості випадків йдеться про тих, хто приїхав із метою нелегально працювати в Ізраїлі", - написав він.

Читайте також: Ізраїль продовжив медичне страхування для українців до кінця року - посол Бродський

Тим часом джерело у Міністерстві закордонних справ Ізраїлю повідомило РБК-Україна, що заяви представників України про можливе призупинення безвізового режиму з Ізраїлем офіційний Єрусалим сприймає як спробу шантажу напередодні візиту прочан з їхньої країни до Умані.

"На превеликий жаль, хтось в українському керівництві вирішив скористатися святами, що наближаються, щоб шантажувати Ізраїль, але ці спроби приречені на провал. Нагадаю, така сама спроба шантажу була і торік, але жодного результату ні тоді, ні зараз ці заяви не принесли", - зазначив співрозмовник.

Читайте також: На Київщині блокували канал вивезення українок в ізраїльські борделі

За його словами, якщо Україна все ж таки ухвалить рішення про припинення безвізу, то з боку Ізраїлю будуть відповідні кроки, аж до повного скасування безвізового режиму.

"Це вдарить по десятках тисяч українських громадян, які щорічно приїжджають до Ізраїлю, навіть попри війну", - підкреслив дипломат.

Нагадаємо: раніше посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук заявив, що Україна має намір припинити безвізовий режим з Ізраїлем, якщо депортація українців з Ізраїлю не припиниться. Посольство України також попередило ізраїльський уряд, що хасидів можуть не пустити до Умані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-