Зеленський у Швеції зустрівся зі спікером Риксдагу та лідерами парламентських партій

Зеленський у Швеції зустрівся зі спікером Риксдагу та лідерами парламентських партій

Укрінформ
Під час візиту до Швеції Президент України провів зустріч зі спікером Риксдагу (парламенту) Андреасом Норленом і лідерами політичних партій, представлених у найвищому законодавчому органі цієї країни.

Про це повідомляє сайт Президента, передає Укрінформ.

Глава держави подякував шведським парламентаріям за солідарність з Україною в боротьбі з російською агресією та підтримку всіх важливих рішень щодо надання допомоги нашій країні.

«Особливо вдячні Швеції за потужну оборонну допомогу, яка значно зміцнила Сили оборони України й захист українського неба. Розраховую на розширення співпраці наших країн на цьому напрямі», – зазначив Зеленський.

Читайте також: Подружжя Зеленських зустрілося з королівським подружжям Швеції

Під час зустрічі окрему увагу було приділено реалізації української Формули миру. Президент подякував за підтримку з боку Риксдагу його пропозицій щодо встановлення сталого та справедливого миру. Глава держави відзначив важливість практичного залучення Швеції до реалізації пунктів Формули задля забезпечення радіаційної, ядерної та екологічної безпеки.

Сторони також обговорили кроки з наближення України до Євросоюзу. Зеленський подякував Риксдагу за вагому підтримку на цьому шляху під час головування Швеції в Раді ЄС у першому півріччі 2023 року.

Читайте також: Україна та Швеція підписали заяву про спільне виробництво CV90

Президент висловив окрему подяку парламенту Швеції за участь у міжнародних зусиллях із деокупації Криму.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 19 серпня, Володимир Зеленський у ході робочого візиту до Швеції провів зустріч із прем'єр-міністром країни Ульфом Крістерссоном.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-