Ексдепутату «ОПЗЖ» Киві оголосили нову підозру

Ексдепутату «ОПЗЖ» Киві оголосили нову підозру

Укрінформ
Державне бюро розслідувань повідомило про підозру у публічних закликах до насильницької зміни конституційного ладу та пропаганді війни колишньому народному депутату від забороненої партії «Опозиційна платформа - За життя» Іллі Киві.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державне бюро розслілувань.

Він підозрюється у публічних закликах до насильницької зміни конституційного ладу (ч. 3 ст. 109 Кримінального кодексу України) та пропаганді війни (ст. 436 ККУ).

Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Слідство встановило, що Кива продовжує розповсюджувати серед населення антиукраїнську пропагандистську інформацію.

Як поінформували у ДБР, Кива у своїх численних публікаціях створював для громадськості образ ворога з чинної української влади, яку потрібно стримувати від агресії.

Він активно нагнітав антивладні настрої в українському суспільстві й виправдовував загарбницьку війну РФ проти України. Кива героїзував та виправдовував будь-які військові дії росіян, а також підбурював українську аудиторію проти патріотично налаштованих співвітчизників, а російську – проти українців.

Читайте також: Справа про держзраду: суд арештував депутата від ОПЗЖ Пономарьова

Він пропагував доцільність вирішення «суперечностей» із застосуванням воєнної сили й масштабного використання Збройних сил РФ на території України.

У ДБР нагадали, що раніше Киві повідомили про підозру в державній зраді, а також у пропаганді війни та закликах до насильницької зміни влади.

За інформацією слідства, він переховується за кордоном. Його оголосли у міжнародний розшук.

Як повідомляв Укрінформ, у ДБР очікують, що суд цього року ухвалить вирок Киві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-