Справа про держзраду: суд арештував депутата від ОПЗЖ Пономарьова

Справа про держзраду: суд арештував депутата від ОПЗЖ Пономарьова

Укрінформ
Печерський районний суд обрав народному депутату від партії «ОПЗЖ» запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

Про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора, передає Укрінформ.

“Печерський районний суд обрав народному депутату VII, VIII, IX скликань від забороненої політичної партії «ОПЗЖ» запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави”, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше генеральний прокурор підписав народному депутатові повідомлення про підозру у державній зраді.

Працівники ДБР у взаємодії з СБУ встановили, що депутат кількох скликань від забороненої в Україні політичної партії «Опозиційна платформа – за життя» перейшов на бік ворога на початку війни. У перший же день повномасштабного вторгнення РФ він поїхав з Києва до тимчасово захопленого Бердянська.

За оперативними даними, афільовані з депутатом підприємства досі надають у користування військовим РФ приміщення, забезпечують їх харчуванням та пально-мастильними матеріалами. Також місцеві ЗМІ, які перебували в його орбіті впливу, транслюють проросійські наративи та пропаганду, вводячи в оману населення Бердянська.

Як зазначається, протягом тривалого часу депутат залишався на окупованій території, де, за даними правоохоронців, зустрівся з представниками держави-агресора, збройних формувань та окупаційною адміністрацією міста, мав їх підтримку та отримав навіть від них охорону.

Читайте також: СБУ повідомила про підозру в держзраді ексдепутату Мураєву

За час роботи з окупантами народний депутат відвідував тимчасово окупований Крим та Росію.

Згодом він повернувся до неокупованої частини України.

Фото: ОПЗЖ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-