Перемога України означатиме цілковите вигнання Росії з її території - Держдеп

Перемога України означатиме цілковите вигнання Росії з її території - Держдеп

Укрінформ
У Державному департаменті підтвердили позицію США стосовно того, що перемога України у війні означає цілковите вигнання Росії з території нашої держави.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це на пресбрифінгу заявив заступник речника Держдепу Ведант Пател.

Він зазначив, що наступного тижня, 24 серпня, українці відзначатимуть 32-гу річницю проголошення незалежності. І це буде другий День незалежності від початку повномасштабного вторгнення Росії.

За словами Патела, для народу України «святкування цього року будуть гірко-солодкими», оскільки війна триває вже 18 місяців.

Окрім нещадних бомбардувань, Росія систематично вдається до викрадення та депортації тисяч українських дітей, додав представник Держдепу.

Читайте також: Держдеп пояснив, як Штати взаємодіють із МКС щодо воєнних злочинів РФ в Україні

Водночас, наголосив він, українці продовжують боронити свою країну, «надихаючи світ надзвичайною мужністю і відданістю свободі».

З цієї нагоди Пател нагадав слова президента Байдена про те, що перемога у війні означає цілковите вигнання Росії з України, і США підтримують зусилля, спрямовані на досягнення справедливого й міцного миру.

«Україна є і залишатиметься незалежною суверенною демократичною і процвітаючою нацією, – наголосив він. – США разом з нашими союзниками й партнерами продовжуватимуть підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. Таким чином, Україна зможе захистити себе від російської агресії та зайняти максимально сильну позицію за столом переговорів, коли для цього настане час».

Читайте також: У Білому домі впевнені, що обидві партії в Конгресі підтримають додаткове фінансування для України

Відповідаючи на запитання щодо майбутнього саміту G20, який відбудеться 9–10 вересня у Нью-Делі, заступник речника Держдепу зазначив, що на ньому обговорюватимуться питання клімату, безпеки «і, звичайно, незаконна й неспровокована війна Росії проти України».

«Ми вітали б будь-яку країну, яка, по-перше, захоче зробити кроки для підтримки наших українських партнерів. І, по-друге, ми вітали б будь-яку країну, що доноситиме до Російської Федерації, наскільки важливо, аби вона взагалі залишила Україну й припинила спроби порушити її територіальну цілісність і суверенітет України», – підсумував представник Держдепу.

Як повідомляв Укрінформ, Україна та партнери працюють над тим, щоб наша країна була серед запрошених на саміт G20 в Індії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-