У РФ намагаються приховати продовження геноцидної політики щодо українських дітей – Лубінець

У РФ намагаються приховати продовження геноцидної політики щодо українських дітей – Лубінець

Укрінформ
Після видачі Міжнародним кримінальним судом ордерів на арешт президента РФ Володимира Путіна та дитячого омбудсмена Марії Львової-Бєлової в Росії змінили свої дії і намагаються маскувати продовження геноцидної політики щодо українських дітей.

Про це український омбудсмен Дмитро Лубінець повідомив в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«Росіяни змінили свою тактику і почали використовувати нові юридичні дефініції. Після того, як Львова-Бєлова отримала ордер на арешт, вони почали публічно казати: ні, це ж не було всиновлення (нею української дитини – ред.), це тимчасовий захист українських дітей. Наразі ми бачимо, як в офіційних документах РФ з’являються такі терміни, як «міграційні діти», «міграційна політика». Тобто, вони вже взагалі уникають згадок про те, що йдеться про українських дітей», - сказав він.

За словами Лубінця, росіяни намагаються закрити це іншими термінами, щоб ніхто не міг їх звинуватити у продовженні геноцидної політики щодо українських дітей.

«Для юристів-міжнародників абсолютно зрозумілим є те, що факт визнання геноциду не залежить від кількості (дітей – ред.). Навіть якщо ми доведемо, що по відношенню до 100 українських дітей були вчинені ці дії, це вже має трактуватися як геноцид. А у нас є свідчення і докази того, що РФ це робить по відношенню до десятків тисяч українських дітей, навіть сотень», - зазначив Лубінець.

Омбудсмен додав, що росіяни юридично прибирають всі документи, на основі яких вони мали б інформувати про українських дітей і цивільних, які знаходяться на території РФ та на тимчасово окупованій території України.

Лубінець вважає, що так в РФ показують, що плювати хотіли на міжнародне гуманітарне право і на свої міжнародні зобов’язання, і таким чином знімають із себе всю відповідальність.

Він переконаний, що у цьому питанні має бути такий же зворотній процес.

Читайте також: Під обстрілами у запорізьких громадах залишаються понад 1500 дітей

«Якщо росіяни офіційно кажуть, що тепер вони не зобов’язані інформувати ООН, то у мене є абсолютно просте і логічне питання: а що вони тоді роблять у складі ООН? Тобто, якщо вони відмовляються від міжнародних організацій, то чому міжнародні організації не роблять нічого, щоб їх так само тоді виключити? Давайте їх виключати», - сказав Лубінець.

Омбудсмен вважає, що після виключення РФ із Ради Європи можна виключити росіян із ОБСЄ і ООН.

Як повідомляв Укрінформ, росіяни вбили в Україні 502 дитини і ще 1099 дітям завдали поранень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-