В Індії підтвердили, що Україну не запросили на саміт G20

В Індії підтвердили, що Україну не запросили на саміт G20

Укрінформ
Міністр закордонних справ Індії Субраманьям Джайшанкар підтвердив у середу, що Україну не запросили на майбутній саміт G20 в Індії 9-10 вересня.

Про це він сказав у середу під час зустрічі в Нью-Делі з представниками міжнародних ЗМІ, передає Укрінформ з посиланням на агентство EFE.

Міністр розповів, що Індія запросила дев’ять країн – Іспанію, Бангладеш, Нігерію, Маврикій, Єгипет, Нідерланди, Оман, Сінгапур та Об’єднані Арабські Емірати – і що ніхто, крім них та держав-членів, не братимуть участь у заході.

Джайшанкар зазначив, що рішення Індії не запрошувати Україну було прийнято з огляду на те, що G20 займається зростанням та розвитком, а не врегулюванням конфліктів, що має відбуватися в Раді безпеки ООН.

Глава МЗС Індії нагадав, що прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді в минулому неодноразово зустрічався зі своїм українським колегою, і що дві країни підтримують «міцні» відносини в різних сферах.

Читайте також: Саміт G20 завершиться без спільної заяви через розбіжності щодо війни в Україні - ЗМІ

Як повідомлялося, 18-й саміт глав держав та урядів G20 відбудеться у Нью-Делі. Про рішення не запрошувати Україну на саміт на початку червня заявляв і очільник МЗС Індії Субраманіям Джайшанкар. Тоді дипломат пояснював це тим, що на форумі мають бути присутні лише країни-учасниці об'єднання, Україна ж не входить до G20.

Згідно з опублікованим на сайті саміту переліком, серед учасників є Росія.

Фото: EFE/EPA/FILE/DIVYAKANT SOLANKI

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-